Team 12-17 Jämtland/Härjedalen

 

Team 12-17 – laget för dig som gillar elitidrott!

Idrotten står för hälsa och är ett av samhällets viktigaste alkohol- och drogförebyggande sammanhang. För många unga är idrott en skyddsfaktor när det kommer till just alkohol.

Samtidigt vet vi att det finns sammanhang inom idrotten där alkohol kan finnas med eller upplevas som naturligt. Det vill vi ändra på!

Tillsammans med länets elitklubbar; Jämtlands basket, Östersunds basket, Östersunds FK och Östersunds IK bildar vi laget som älskar elitidrott och vet hur vi undviker alkohol, narkotika, nikotin och tobak, allt för största möjliga upplevelse och prestation!

Anmäl dig, gå gratis på elitlagens hemmamatcher och lär känna ett härligt gäng som lyfter din kunskap om prestation och hälsa.

Team 12-17 vänder sig till alla ungdomar mellan 12-17 år i Jämtland och Härjedalen, oavsett om du är aktiv inom en förening eller inte. Som medlem i Team 12-17 skriver du ett kontrakt med ambassadörer för respektive elitklubb, dina föräldrar och sponsorer om att inte dricka alkohol, ta droger eller använda tobak under det år avtalet gäller. I gengäld får du gå obegränsat på A-lagens hemma matcher och ta del av ett utbildningsprogram tillsammans med RF SISU.

Upplägg

Föreningarna

Samtliga fyra elitföreningar i Östersund har tydliga riktlinjer och policys för alkohol och droger. I och med samarbetet med aktuell sponsor för konceptet Team 12-17 förbinder sig respektive förening att  ha en plan för hur utvecklingsarbetet kopplat till ANDT-frågor ska genomföras under perioden/året och vilka aktiviteter som ska ske. Planen gås igenom tillsammans med RF-SISU Jämtland Härjedalen som också stödjer föreningarna i arbetet utifrån föreningarnas olika behov.

Ungdomar Team 12-14

  • Kontraktsskrivning med föräldrar och ambassadörer för respektive förening vid angiven tidpunkt och plats
  • 3 work-shoptillfällen med föreningskonsulenter från RF-SISU och experter inom området
  • Fri tillgång till elitföreningarnas A-lagsmatcher (utifrån platstillgång)

Föräldrar

Undersökningar visar att föräldrars och andra vuxnas gränser, bidrar till minskad konsumtion bland ungdomar. Därför vill vi att du som förälder går igenom denna sida för att lära dig mer om alkohol och andra droger samt din viktiga roll som vuxen: https://www.fullkoll.nu/om-alkohol-och-droger/tobak-och-nikotin/. Du kvitterar genom att signera det intyg som ditt barn får efter ett år med Team 12-17!

Samarbetspartners

Frågor och mer info

Anna-Karin Lindeberg Marknadskoordinator Länsförsäkringar

E-Post: anna-karin.lindeberg@lfz.se Telefon: 063-19 34 27