Om oss

Ett arbete som gör skillnad

Mobilisering mot droger startades år 2006, för att gemensamt arbeta förebyggande mot alkohol, narkotika, doping, tobak samt brottslighet i Jämtlands län. Arbetet handlar om varje människas rätt till ett tryggt liv, varje dag. Det handlar även om att ge våra länsinvånare en ökad tro på framtiden.

Under åren har vi sett upprepade bevis på att våra insatser ger effekt. Därför ökar vi nu tempot ytterligare och vi vill att du hänger med – för att nå ut ännu bredare. Du spelar roll! 

Du behövs

Oavsett om du jobbar inom kommunen, regionen, frivilligorganisation, företag, idrottsförening, är enskild förälder eller ansvarstagande medmänniska behövs du i arbetet med att göra Jämtlands län till en trygg och attraktiv region att växa upp och leva i.

Mobilisering mot droger leds av förtroendevalda från länets kommuner och Region Jämtland Härjedalen, med särskilt tjänstemannastöd från Region Jämtland Härjedalen. Tveka inte på att kontakta oss om du vill ingå i mobiliseringen, du når oss på telefon 070-697 64 50 eller mail info@folkrorelsen.org

 

Tillsammans gör vi skillnad!

Hjälp och stöd

Om din tonåring missbrukar narkotika kan du även vända dig till din hälsocentral eller din kommun för hjälp och stöd:

Hälsocentralerna

Berg

Bräcke

Härjedalen

Krokom

Strömsund

Åre

Östersund

Du kan även vända dig till:

SIMON Svenskar och invandrare mot narkotika

Alkohollinjen (för funderingar över ditt eget eller någon annans drickande)